Oud Duitse Herder Kennel

"Van de Plekkenpol"

5-5   Vandaag is Doris voor de eerste keer gedekt door Indy von Schloss Bladenhorst.

7-5   Weer naar Boortmeerbeek geweest voor de tweede dekking. Nu maar afwachten of ze drachtig is.

        Gelijk een echo gepland op 2 juni om te kijken of het gelukt is.

20-5 Het lijkt wel of ze meer slaapt en nog aanhankelijker is dan anders

 

2-6  Vandaag de echo gemaakt en jawel. maar liefst 7 pups zijn er geteld. Doris deed overigens alsof het de  normaalste zaak van de wereld was dat ze ondersteboven op een tafel werd gelegd en er vervolgens met een aparaat over haar buik werd gegaan. Nu maar afwachten hoeveel het er uiteindelijk worden.

23-6 Vandaag is de werpkist opgehaald zodat ze er aan kan wennen

eind juni Alles is klaar voor de bevalling.

2-7 Doris getemperatuurd. Ze had 37.9 oC. Vlak voor de bevalling schijnt dat ongeveer 1 oC lager te zijn

3-7 Vanaf vandaag mogen de pups komen. Haar temperatuur was 37.8 oC nog niets aan de hand dus. Wel heeft ze het erg warm. Geen wonder met zo'n buik en een temperatuur van 30 oC.

4-7 Alles is nog rustig. Ze hijgt de hele dag, maar wil nog wel even spelen met de buurhond. Ze heeft 38 oC. 's Avonds begint ze in haar werpkist een nestje te maken. Ook was ze in een schuurtje aan het rommelen waar ze normaal nooit komt

5-7 37 oC oftewel volgens alle boeken zou de eerste pup 12 tot 24 uur vanaf nu geboren worden. Ze probeert de hele tijd nestjes te maken in de tuin tussen de struiken. Daar dit niet de bedoeling is, ga ik maar met haar naar binnen. Ook daar is ze onrustig en probeert onder het buro en in de werpkist een gat te graven. Als je over haar buik aait kun je de pups voelen bewegen.

 6-7 Afgelopen nacht is Doris de hele nacht bezig geweest met het maken van een nest. Rond 4 uur begonnen de weeen, en om 6.45 was de eerste pup er. Een reutje.

Vervolgens werden er in de loop van de dag achtereenvolgend nog 3 reuen, 2 teefjes en 2 reuen geboren. De laatste pup was er om 17.55. Het gewicht varieerde van 410 tot 640 gram. voor fotos zie fotoalbum, categorie bevalling

7-7 Alles gaat goed met de pups. Doris heeft echter koorts en krijgt voor de zekerheid een kuurtje.

8-7 Pups doen het prima. Helaas heeft Doris nog meer koorts, dus de dierenarts is geweest en heeft een baarmoederontsteking geconstateerd. Een injectie om die schoon te krijgen gegeven, en als alles goed is moet ze snel opknappen.

9-7 Doris is nu echt ziek ondanks de medicijnen. Ze wil alleen nog bij de pups liggen om ze te zogen, en zondert zich verder af van alles en iedereen door in de hal te gaan liggen. Dierenarts gebeld en afspraak gemaakt voor een echo om te zien of er eventueel nog een dode pup of (restanten van) een nageboorte zijn blijven zitten. De echo wees echter uit dat er een scheurtje in de baarmoederwand zit, met als gevolg daarvan een beginnende buikvliesontsteking. Geen wonder dat ze zo ziek is. Op de echo is echter ook te zien dat het scheurtje al aan het "dichtgroeien"is, dus we kiezen ervoor om de kuur te verlengen, en goed op te letten. Mocht ze zieker worden dan moeten we kiezen voor de laatste optie en dat is het verwijderen van de baarmoeder. Dit is echter niet wenselijk omdat ze zo ziek is.

11-7 Doris lijkt weer iets beter, ze heeft nog wel koorts, maar zondert zich niet meer af. De pups groeien goed. Om Doris een beetje te ontlasten moeten we ze twee maal per dag de fles geven. Als ze dan weer beter is kan ze het zelf weer overnemen. De fles geven klinkt echter makkelijker dan het is. Ze vinden dat die kunstmelk ronduit vies. Doris zelf denkt daar trouwens anders over. Om de lactatie te stimuleren en haar voldoende te laten eten .krijgt ze een paar keer per dag ook wat over haar voer.

 

12-7 De eerste pup weegt zwaarder dan één kilo vandaag! Het gaat goed met ze. Doris is nog steeds hetzelfde.

 

15-8  Doris is gelukkig weer helemaal de oude. De pups groeien als kool en worden al echte hondjes.

 
Website door Dinkel Systems