Oud Duitse Herder Kennel

"Van de Plekkenpol"

De bevalling van 7 oudduitse herderpups

23-11 hebben we een echo laten maken om te zien of Doris daadwerkelijk drachtig is, en zo ja hoeveel pups er bij benadering inzitten. Ze is nu 25 dagen drachtig. Dat is eigelijk aan de vroege kant om een echo te maken (normaal vanaf 28 dagen), maar omdat er geen andere mogelijkheid was op korte termijn besloten we de gok te wagen. Ook omdat bij grotere honden de kans dat je al wat kunt zien zo vroeg groter is dan bij kleinere.

En zowaar, op de echo waren de puppies heel duidelijk te zien. We hebben er in totaal 6 geteld.Omdat ze nog zo klein zijn moeten we er rekening mee houden dat er eventueel nog vruchtjes af kunnen sterven en worden geabsorbeerd. Ook is het mogelijk dat we er een (paar) over het hoofd hebben gezien. Ze waren op dat moment 6 mm groot. Ongelooflijk als je bedenkt dat zoiets in ongeveer 38 dagen van 6 mm moet groeien tot zo'n 20 Š 25 cm!!!

20-12 Doris is erg dik, en haar buik wordt nog steeds met de dag dikker. Je voelt de pups nu ook heel goed bewegen. 

Kan bijna niet groter die buik 2012 De katten hebben de werpkist al ingepikt

25-12 Doris loopt de hele tijd te hijgen, haar temperatuur is 37.8, dus iets verlaagd. Worden het dan toch kerstpuppies?

29-12 Doris is de hele dag erg onrustig, en gaat ook een paar keer onder het buro liggen. Verder probeert ze achter de kerstboom weg te kruipen wat erin resulteerd dat die bijna omvalt omdat ze met haar poot in het snoer van de verlichting blijft haken. Gelukkig zijn de meeste ballen onbreekbaar.

Het is nu echt begonnen. Ze hijgt de hele tijd, wil steeds bij je zijn, kortom dat wordt een kort nachtje. Of een hele lange dat is maar net hoe je het bekijkt.

30-12 Ze is druk bezig met het maken van een nestje en om half 5 heeft ze haar deken en handdoek volledig verschreddert.

06:11 Doris komt naar de slaapkamer Ze is erg onrustig. Ik laat haar even naar buiten en ga dan maar bij de werpkist zitten want ze begint al te piepen als ik even opsta om thee te zetten.

07:55 De eerste oud duitse herderpup is er!!! Een teefje

eerste pup, een teefje

08:51 Het valt niet mee ze wil ineen hoekje van de werpkist gaan liggen omdat ze persdrang krijgt, maar in de andere hoek ligt een piepende pup waaar ze ook naartoe wil.

09:00 een reutje in stuitligging! Met een bloedende navelstreng. het gutst eruit. Gelukkig heb ik een artrieerklem. Dat is een schaartje dat niet knipt maar klemt. Zo heb je rustig de tijd om de navelstreng af te binden. Nu maar opletten dat Doris het touwtje er niet weer aflikt waardoor het opnieuw gaat bloeden.

09:27 Een teefje! En weer in stuitligging. Bij honden maakt een gewone ligging of een stuitligging niets uit in tegenstelling tot bij mensen.

10:55 Nog een teefje.

11:08 En nog een reutje erbij! Het lijkt nu even rustig te worden Doris ligt half te dommelen, en de pups liggen lekker te drinken.

Na nummer vijf even rust in de tent

13.20 Alweer een teefje. Hoewel tje, zeg maar gerust teef! Ze is erg lang en slank vergeleken met de vorige pups.

lang en slank

16.37 Nummer 7, de laatste pup, een reutje, is zojuist geboren nadat Doris een oxytoxine-injectie heeft gehad. Ze had namelijk af en toe nog wel weeŽn, maar geen persdrang meer. Omdat het vermoeden bestond dat er toch nog een pup in zat besloot ik de dierenarts te laten komen. Die constateerde dat er inderdaad nog een pup zat.

Website door Dinkel Systems